Gör din uppsatspraktik hos oss

Gör din uppsatspraktik hos oss

Kontakta oss

Karriär

Uppsatspraktik

Svalner Skatt och Transaktion är Sveriges ledande oberoende skatterådgivningsbyrå med ett heltäckande tjänsteutbud inom skatterätt. Vår verksamhet, bestående av cirka 50 medarbetare, är uppdelad i följande tjänsteområden: företagsbeskattning, individbeskattning och indirekta skatter med specialistkompetenser inom bl.a. fastigheter, fåmansföretag, bank- och finans, M&A, private equity, transfer pricing och moms. Svalner tillhör ett internationellt nätverk som är verksamt i mer än 100 länder.

Svalner erbjuder varje termin uppsatspraktik till drivna studenter som är i slutet av sin juristutbildning. Syftet med praktiken är att du ska få praktisk erfarenhet av hur det är att arbeta som skattejurist i en affärsmässig miljö. Du får möjlighet att praktisera inom det skatterättsliga område (mervärdesskatt eller inkomstbeskattning) som passar bäst för ditt uppsatsämne samtidigt som du får lära känna Svalner som byrå och bygga ett kontaktnät inför framtiden. Du kommer under hela praktikperioden jobba nära våra jurister vilket innebär att arbetsuppgifterna skiftar beroende på vilka klientuppdrag vi arbetar med för tillfället.

Många av våra tidigare praktikanter har efter avslutade studier fått anställning på byrån varför vi lägger stor vikt vid att hitta rätt person. Vi söker dig som läser till jurist med ett stort intresse för skatt och som önskar att arbeta med svensk och internationell beskattning med klienten i fokus. Relevant arbetslivserfarenhet, goda studiebetyg, engagemang vid sidan av studierna samt arbete eller studier utomlands anses meriterande.

Tillsättning av praktikplatserna sker löpande. Vänligen ange vilken period samt vilket skatterättsligt område du är intresserad av i din ansökan. Du är välkommen med din ansökan i form av personligt brev, CV, betyg och övriga relevanta handlingar till kalle.engstrom@svalner.se