Komplett skatterådgivning

Komplett skatterådgivning

Kontakta oss

Karriär

Hur är det att jobba på Svalner på riktigt, och vilka är vi som jobbar här? Det försöker vi ge en bild av i det här forumet där vi intervjuar några av våra anställda, först ut är Joakim Lindelius som påbörjade sin anställning i januari 2019.

Möt en av våra anställda – Joakim Lindelius

Joakim, berätta lite kort om dig själv!
Jag är 27 år och uppvuxen på Södermalm i Stockholm. Jag spelar mycket piano och tennis samt löptränar regelbundet.

Pianot ligger mig varmt om hjärtat. Jag spelar främst klassiskt piano, och innan jag började studera juridik läste jag musikvetenskap på Stockholms universitet.

Det fina med att gilla såväl utomhus- som inomhusaktiviteter (löpning och tennis) är att det går att hålla sig aktiv året runt (och samtidigt tycka det är roligt!).

Jag är ingen stor konsument av skönlitteratur, men jag har faktiskt tagit mig igenom två böcker relativt nyligen: Alex Schulmans bok Bränn alla mina brev och Yuval Noah Hararis bok Sapiens. Två otroliga böcker som rekommenderas!

Hur var du som student?
Jag var ambitiös och strukturerad, men tog det samtidigt ganska lugnt. Jag började med saker i tid och upplevde aldrig den där värsta stressen som folk hade varnat mig för inför att jag skulle börja på juristprogrammet. Jag vet inte om jag talar för samtliga studenter nu, men jag tyckte även det mesta var ganska roligt. Det tror jag är en ganska viktig förutsättning för att lyckas, särskilt i arbetslivet. Om det du sysslar med är roligt kommer allt bli mycket enklare och du kommer förmodligen bli mycket bättre på det du gör.

Hur kom du i kontakt med Svalner?
Jag kom i kontakt med Svalner första gången när Jan Kleerup föreläste under specialkursen i företagsbeskattningen på Stockholms universitet.

Vad fick dig att söka till Svalner?
Jag läste specialkurs i företagsbeskattning och har, sedan grundkursen i skatterätt, känt att skatt var det roligaste ämnet inom juridik. När det sedan var dags att söka jobb ville jag söka mig till den bästa skattebyrån i Sverige, och då kändes Svalner som det naturliga valet.

När tog du examen, från vilket universitet och när började du på Svalner?
Jag tog examen från Stockholms universitet i januari 2019 och började på Svalner den 1 februari 2019.

Vad har du hittills fått göra på Svalner och vad har varit roligast/svårast?
Det har varit väldigt blandade uppgifter inom olika områden av skatterätten vilket är väldigt roligt. Det jag främst fått göra nu i början är att göra rättsutredningar i komplicerade skattefrågor. Det har visserligen varit svårt, men samtidigt är det något jag tränats på under hela utbildningen varför det inte känts helt främmande. Jag har även sysslat en del med fastighetstaxering vilket är ett helt nytt och främmande ämne för mig.

Hur skulle du beskriva Svalner och stämningen här?
Svalner har lyckats med något otroligt. Inte bara är det en väldigt trevlig och härlig arbetsplats, där folk är goda vänner och stämningen alltid är bra. Det är också en arbetsplats där de anställda besitter en helt otrolig expertis och kompetens. Stämningen är välkomnande och alla tar sig tid att svara på frågor och vara behjälpliga. Samtidigt ställs det höga krav på dig vilket gör att du hela tiden utvecklas.

Vilka är dina främsta lärdomar?
Det är väldigt stor skillnad mellan teori och praktik. En del av det jag har med mig från utbildningen har jag nytta av, men samtidigt är det väldigt mycket nytt. Det är viktigt att vara ödmjuk inför det. Det kommer att ta tid innan man börjar känna sig bekväm.

Hur tycker du att Svalner utmärker sig?
Precis som jag nämnde ovan tror jag att Svalner utmärker sig genom den unika kombinationen av att ha en väldigt härlig och god stämning på jobbet, samtidigt som samtliga anställda är extremt kompetenta.

Har du några mål du siktar mot?
Att bli bättre och bättre. Det kanske inte låter så spännande, men såhär i början av karriären tror jag att det är nyttigt att hela tiden fokusera på hur du kan bli bättre på det du gör.

Har du några tips till studenter som vill arbeta på Svalner?
Hör av er! Kom fram och prata på arbetsmarknadsdagar eller sök uppsatspraktik! Annars är det bara att höra av er till någon av våra studentansvariga om ni har några frågor om oss. Det bästa sättet att förstå hur det är att jobba här (och få oss att bli intresserade av dig) är att lära känna oss som jobbar här.